En opbyggelig historie

Historien om Nedbrydningsfirmaet Hvidberg AS er historien om at finde ind til ens kerneforretning og stædigt holde fast i de mange udfordringer, som en sådan beslutning medfører. I en omskiftelig branche med mange muligheder for "beslægtede" opgaver har vi holdt fast i vores grundlæggende ekspertise som rene nedbrydere.

Med på vognen 
I begyndelsen af 1970'erne fik Knud Erik Hvidberg en idé. Han havde lagt mærke til den store byggeaktivitet i samfundet og ville bogstaveligt talt være med på vognen. Derfor etablerede han sig i Struer som selvstændig vognmand med transport af blandt andet grise, sand, jord og tilsvarende byggematerialer. 

En sluttet ring 
Senere fandt Knud Erik vej til entreprenørbranchen og begyndte at vælte huse. Det gav erfaring, ekspertise og "learning by doing". Væksten fortsatte og en skønne dag havde Knud Erik brug for en garagebygning til vognparken. Det blev pudsigt nok hos Centrum Vinduer (senere Rationel Vinduer) i Struer – og selvsamme bygninger er nu blevet opkøbt, så den historiske ring er sluttet.

Tilbage til rødderne
I 1998 flyttede sønnen Flemming Hvidberg fra København til Struer. Han havde gjort karriere i detailhandlen som salgskonsulent, distriktschef og Key Account Manager for globale fødevare-virksomheder, men ønskede nu at finde tilbage til de jyske rødder og indtræde i farens nedbrydningsvirksomhed. 

Rendegravere i overtal 
I år 2000 var det stadig en virksomhed i udvikling, som søgte nye forretningsområder. Om dagen skulle Flemming arbejde i virksomheden og om natten skulle han køre for en lokal vognmand. Det sidste blev ikke til noget, da Flemming fik yderligere fart på udviklingen ved at afprøve forskellige muligheder. En af mulighederne var kloakarbejde. Der blev hurtigt besluttet at indkøbe en rendegraver, men det var ikke umiddelbart en succes. En hel del andre lokale virksomheder havde fået samme idé – og at der ikke var forretningsmæssig fornuft i at vælge denne vej.

Knusere i vækst 
Parallelt med aktiviteter i blandt andet Resen Landhandel voksede nedbrydningsvirksomheden. De mange nedbrydningsopgaver havde medført et behov for betonknusning og sortering af materialer, hvorfor virksomheden i 2002 indkøbte "knusemateriel" i et nyt formelt samarbejde med John Henriksen fra Østermark Entreprenørforretning A/S.

Gang i genbrug 
Virksomheden ekspanderede, og omkring 2005-2006 begyndte vi at udføre opgaver med indvendig nedbrydning. Dengang med små, lejede maskiner, men i dag med investeringer i effektive nedbrydningsrobotter med hammer og saks, som problemfrit fjerner massive betonvægge med jern i. Genanvendelse af byggematerialer kom på dagsordenen og 90% af dette bliver genbrugt.
 
For Nedbrydningsfirmaet Hvidberg handler det også fremover at satse på kvalitetssikring, dokumentation, innovation, effektivitet og produktudvikling i samarbejde med eksterne partnere 
– stadig med afsæt i kerneforretningen nedbrydning.